DermaNova KREMA PROTIV AKNI: čista i zdrava koža za dugo vremena!

DermaNova KREMA PROTIV AKNI: čista i zdrava koža za dugo vremena!

Ova krema nije na bazi isušivanja kože. Nekom pacijentu na početku upotrebe može delovati da je krema masna. Svrha kreme je da leči upalne prcese na koži, ali da istovremeno koža ostane hidrirana i nahranjena. Takođe ima komponente koje trebaju da uspostave normalan metabolizam masti.

Наручите са попустом

Što je to?

DermaNova KREMA PROTIV AKNI: čista i zdrava koža za dugo vremena!

Visok stepen aktvnih sastojaka dubokog prodiranja čini da ova krema nakon upijanja može ostavit lepljiv osećaj na koži. Uzrok tome nisu teški emulgatori, emolijensi, ugušćivači ili ulja. Sve naše kreme su na bazi pripodnog laganog emulgatora koji lako penetrira bez stvaranja teškog filma.

Aktvni biljni sastojci koji razgrađuju čepove se ne mogu upotrebit u manjoj koncentraciji sa istm efektom. Treba reći pacijentu da u tom slučaju je dovoljno da sa lagano navlaženim, čistm, prstma nežno izmasira lice i taj prateći efekat će odmah nestat a koža ce ostat normalno matrana. Naša preporuka je da se korist krema. Ukoliko je osoba starija od 25 godina, jer krema, pored lečenja akni i inflamacija, zbrinjava kožu i na drugim planovima.

Sastav lijeka

DermaNova KREMA PROTIV AKNI: čista i zdrava koža za dugo vremena!

 1. Alpha – bisabolol prirodni bisabolol, ima značajno antbakterijsko i umirujuće dejstvo na kožu sklonu zpaljenskim procesima, slično ulju kamilice. Ublažava iritacije i crvenilo kože. Aktvan je kao antiritans i štt kožu od raznih negatvnih spoljašnih utcaja. Pomaže koži vlažeći je. Ima antoksidatvni utcaj, pa je koristan u prevenciji starenja kože. Smanjuje crvenilo.
 2. Hippophae Rhamnoides Fruit Extract visok sadržaj vitamina C, E, B12, flavonoida i voćnih kiselina, ima pozitvan efekat na metabolizam kože, sprečava zapaljenja. Preporučuje se za sve tpove proizvoda namenjene problematčnoj koži.
 3. Alantoin deluje emolijentno i regeneratvno. Povećava vodeni sadržaj ekstracelularnog matriksa. Deluje kao keratolitk i keratoplastk. Povećava deskvamaciju gornjih mrtvih slojeva kože, dajući na taj način koži glatkoću. Ima i antiritrajući i zašttni efekat na kožu jer za sebe veže agense koji izazivaju iritaciju stvarajući s njima inertne komplekse. Alantoin deluje tako što regeneriše ćelije kože podstčući njihovo obnavljanje, neutrališe ožiljke i smiruje prisustvo upale. U maloj količini upotrebljava se u nezi problematčne kože
 4. Ekstrakt zelenog čaja ima visok sadržaj polifenola, štt kožu od utcaja sredine. Ima antinflamatorno i regenerišuće dejstvo na ostećenoj koži.
 5. Aloje vera 10x – izrazito hidrirajuće, regeneratvno, umirujuće, zašttno anestetsko, analgetsko, antbakterijsko i antmikotčno dejstvo. Hidrirajući efekat se objašnjava sposobnošću soka/ekstrakta da vlaži površinu kože, koja ih apsorbuje, a polisaharidi stvaraju barijeru koja sprečava gubitak vlage sa površine kože.
 6. HydroComplex predstavlja smešu različith hidratantnih sredstava za koje je klinički dokazano da deluju hidrirajuće na kožu i do 72h. Ovaj kompleks je kombinacija komponent niske molekulske mase koji imitraju prirodni faktor vlage (NMF) u koži. Obnavlja sadržaj vlage u koži i povećava kapacitet zadržavanja vode same kože. Stvara rezervoar za vlagu.
 7. Bademovo ulje odlično za osetljivu kožu, tako da će prijat svim tpovima kože. Čini kožu mekanom i glatkom . Zato jer je bogato vitaminom A, sprečava akne ali ujedno I hrani kožu što je veoma bitno kod problematčne kože koja je uglavnom tretrana sredstvima za isušivanje bubuljica. Ima laganu teksturu i dobro se upija.
 8. Emulgatori: Glyceryl Stearate SE emulgator baziran na biljnim sirovinama, korist se za lagane emulzije namenjene problematčnoj koži. Koemulgator, Emulgtor tpa O/W je emulgator biljnoga porekla bey PEG-a (bez polietlenglikola). Pogodan je za izradu stabilnih emulzija koje daju prijatno laganu, glatku teksturu. Pored svojih emulzivnih osobina, ova sirovina takođe ima svojstva za negu kože. Ovaj višenamenski emulgator je izuzetno pogodan za suve tpove kože , kojima je potrebna hidratacija i ishrana
Наручите са попустом

Prednosti lijeka

 • Uklanja akne
 • Regeneriše kožu
 • Deluje antbakterijski
 • Sprečava upalne procese
 • Vraća elstčnost
Наручите са попустом
Rate article
Add a comment